AN UNBIASED VIEW OF MANTAR TOHUMU

An Unbiased View of mantar tohumu

An Unbiased View of mantar tohumu

Blog Article

Poşet içerisinde istiridye mantarı yetiştirmek için gerekli malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğday kepeği ve toz kireç ile oluşturulmaktadır.

İstiridye mantarıyla uyumlu bir başka sebze olan karnabaharı da unutmak olmaz. Bugüne dek onları bir arada kullanmayı hiç düşünmediyseniz mevsimi geçmeden kolayca hazırlanan bu tarifi en az bir kez sofranıza konuk etmelisiniz.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

Dimensions göndereceğimiz mantar tohumunu yine aynı pakette size göndereceğimiz mantar torfuna karıştırarak ağzı geniş bir kaba ekiniz. four-five günde bir fıs fıs şeklinde nemlendirme yapınız. Mantarlar 40-45 güne kadar çıkmaya başlayacaktır. Torf ve tohum yanında sizlere mantar yetiştiriciliği hakkında bilgi verecek eğitim kılavuzu da göndereceğiz. Birden fazla siparişlerinizi kargo parasının daha az tutması için tek pakette göndereceğiz.

· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye sahip tohumları seçin. Bu genellikle mantar yetiştirme kitleriyle birlikte gelir veya çeşitli satıcılardan temin edilebilir.

evinizde işyerinizde yada bahçenizde kuzu göbeği mantarı yetiştirin. Sporlar tahıl tanelerine aşılanmıştır. buğday yada akdarıya aşılanmış milyonlarca spor tanesi.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Ben tekirdag da bir koyde istiridye mantari yetistiriciligine baslayacagim.tarim ve Hayvancilik bakanligina bu konu icin basvuruda bulundum hibe destegi icin sonucu bekliyorm.

Bu metin, bu sayfada verilen bilgilerin sorumluluğunu sınırlandırmak için yazılmıştır. Bu metin, bu sayfada yer alan bilgilerin doğruluğunu veya eksiksizliğini garanti etmez.

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Mantar boyu 6-7 cm ulaştığında bıçak yardımı ile hasat yapabilirsiniz. Topladığınız mantarları hemen tüketmeyecekseniz yıkamayın. Mantarın suyla temas etmesi çabuk bozulmasına neden olur. Bu nedenle dondurucuda muhafaza edebilir ya da kurutabilirsiniz.

Kuru madde oranı yüksek ve dengeli olan, tohumu kaliteli olan, sıcaklık, nem ve havalandırması iyi yapılmış bir kompost %35 civarı verimli olacaktır.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu more info göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Report this page